Огледало на Успеха
Българска версия English version
Каталог на успелите Философия на успеха Навигатор на успеха TV предаване
 
 

 
 

Успехът и начинът на мислене

 

Една голяма истина за психиката на човека.


Мислиш ли, че ще загубиш, ти вече си загубил.
Животът ясно ни показва, че успехът започва от стремежа за победа, а той се ражда първо в ума. Щом мислиш, че си аутсайдер, ти вече си отхвърлен. Да литнеш, трябва първо да зарееш мисълта си към небето. Мисли, че заслужаваш своята победа, за да победиш. Най-силният не винаги печели, но рано или късно се оказва, че победителят е знаел, как ще постигне своята победа, и се е готвил за това.
Ще направиш всичко, ако вярваш, че можеш.
Най-големите слабости, които застават между човека и неговите успехи са: нетърпимостта, користта, алчността, завистта, подозрителността, отмъстителността, егоизмът, суетността, желанието, да жънат това, което не са посели, и навикът да се харчи повече, отколкото се печели.
Никой не може да постигне траен успех, докато не потърси истинските причини за всички свои грешки в огледалото. Никога досега в световната история не е имало толкова много благоприятни възможности за онзи, който е готов да даде, преди да получи, както в днешно време.
Човек е наполовина победен в момента, в който започне да се самосъжелява или да търси оправдание за своите недостатъци.
Успехът в живота, независимо как хората разбират това понятие, зависи до голяма степен от способността на индивида да се приспособява към средата си така, че помежду им да съществува хармония. Липсата на хармония е първата и често единствената причина, за провала на един човек или на една организация

Нагоре

 
 
Powered by VIB solutions - Web design, web development, SEO and marketing...