Огледало на Успеха
Българска версия English version
Каталог на успелите Философия на успеха Навигатор на успеха TV предаване
 
 

 
 

Силата на вътрешния диалог

 

Силата на вътрешния диалог


Какво е животът? Това е вечният въпросът, който всички си задаваме, и на който търсим отговор.Животът е движение, в основата на което стои мисленето, но нашето съществуване е възможно само, когато сме свързани с околната среда. Но околната среда не е статична, а непрекъснато се променя.За да бъдем в синхрон с нея, ние извършваме непрекъснат контрол на средата и искаме да я пренаредим според нашите представи и желания .И за да постигнем това, непрекъснато действаме.Няма значение какво ни се случва.Важното е да извлечем поука от него, да вървим напред, да се променяме и да се усъвършенстваме. Никога не бива да забравяме ролята на нашето мислене.Мислете позитивно, защото „Животът е сбъднато пророчество и ние обикновено получаваме онова, което очакваме.”Денис Уейтли и„Всички важни битки човек води със себе си”Шелдън Коп.
Както казва Мел Гил„Търсете силните страни у хората, а не слабите, доброто, а не злото.Защото повечето от нас намират онова, което търсят.”
Мечтайте и мислете позитивно и добро за себе си и за хората около вас. Отърсете се от пристрастяване към негативизма. Не казвайте неща, които убиват самоуважението , самочувствието, ентусиазма ,гордостта и честта на човека, защото това,което днес изтъчем с мисълта си, ще носим във бъдещето си.Имайте чувството за собствена цена.Не вярвайте на всичко, което чувате или четете, дори на това, което виждате,защото човек е достатъчно добър артист, за да ви заблуди.Не забравяйте вътрешно сравнение,вътрешния диалог, който водите със себе си. Онези, които търсят източниците в самите себе си , като цяло по лесно се справят с живота, защото не обръщат внимание на множеството мнения, които получават от отвън от най-различни хора. Късметът ще ви споходи,когато предприемате подходящи действия.Когато сте пасивни, когато не работите, ставате жертва на лош късмет.Както казва Шекспир”Не е в нашите звезди вината, а в самите нас”.А древна мъдрост гласи „Ако искате да направите нещо, ще намерите начин.Ако не искате да направите нещо,ще намерите извинение.В живота си човек или има резултати или има причини,за да няма резултати”
Най-важното нещо на този свят е не толкова къде сме, а в каква посока се движим” Оливър Уендъл Холме.Посоката избираме ние.
Д-р.ик.Сийка Касабова
26.01.2013

Нагоре

 
 
Powered by VIB solutions - Web design, web development, SEO and marketing...